Montering av Poda-stolper til det nye gjerdet ditt

Hvorfor er hydrauliske stolpehammere bare bedre?

Hjørnestolper er hjørnesteinen i ethvert gjerde. Monteringen av stolpene er avgjørende for gjerdets levetid. Det er fordi hjørnestolpene utsettes for store spenninger, og hvis du vil at nettet eller gjerdetrådene skal holde seg tette, må hjørnestolpene stå godt fast. Den beste, enkleste og raskeste måten å gjøre dette på er å slå stolpene ned i bakken.

Den beste installasjonen oppnås ved å bruke en hydraulisk pælehammer!

Disse maskinene kan slå ned hjørnestolper på opptil Ø25 cm i bakken. Pælehammeren - eller pælemaskinen som den også kalles - finnes som et selvgående "kjøretøy" med larveføtter. Disse maskinene kan forcere de verste bakkene og skråningene. Men du ser dem også montert på mindre 4x4-traktorer.
Maskinens funksjon er å løfte hammerhodet - som ofte veier mer enn 200 kg - opp og slippe det ned på pelen. Ofte er en haug slått ned på noen få minutter. I noen tilfeller må du først bruke den innebygde "Rockspike" som fjerner hindringer for pelen under jordoverflaten.
Her kan du se hvordan den hydrauliske pælehammeren fungerer:

En rammet pæl er mer stabil enn en boret pæl!

Dette skyldes at pælen forskyver jorda tilsvarende pælens størrelse og dermed presser jorda rundt pælen i sin fulle lengde ned i bakken. 
Hvis du borer ned pælene med en pælebormaskin, må jorden komprimeres, og det er rett og slett ikke mulig å gjøre like effektivt som med en hydraulisk pælehammer. Det vil ikke være mulig å komprimere jorden rundt en nedgravd pæl og få samme effektive resultat som når pælen slås ned med en pælehammer.
Alt i alt er hydrauliske pælebor å foretrekke! De gjør det harde arbeidet til en lek. Stolpene står bedre og lengre, og gjerdet monteres mye raskere.
Poda introduserte den hydrauliske pælehammeren i Skandinavia allerede i 1976, da de første pælehammerne kom fra USA, og siden den gang har utviklingen gått raskt - og vi har selvfølgelig fulgt med i utviklingen og til og med påvirket den. De nye maskinene våre er ekstremt effektive. De bruker svært lite drivstoff og er svært økonomiske i bruk.

Hvor mye koster et gjerde?

Utfordringen med å svare på dette ganske åpenbare spørsmålet ligger skjult under gresset. Hvordan er grunnforholdene? Er det vann-, tele- eller kraftledninger i nærheten av gjerdet? Disse spørsmålene kan ditt lokale Poda-senter svare på. En annen faktor er selvfølgelig mengden av det ønskede gjerdet. For å kunne svare på spørsmålet om prisen på et gjerde, må vi stille deg noen spørsmål. Ta kontakt med ditt lokale Poda-senter, som gjerne kommer på besøk og gir deg et prisoverslag på ditt gjerdeprosjekt. På den måten får du også et raskere innblikk i hvor mye tid du kan spare og få det nye gjerdet raskere på plass.

Få et tilbud

La Poda ta seg av ditt gjerdeprosjekt. Ditt lokale Poda-senter gir deg gjerne et tilbud på ditt neste gjerdeprosjekt. 

Få inspirasjon til gjerdet ditt 

Last ned katalogen vår, full av inspirasjon til ditt nye gjerde. 

Har du et spørsmål?  

La oss begynne med å finne ditt lokale Poda-senter. Der sitter de klare med svar og ekspertråd. 

Finn Poda-senteret ditt 

Ditt lokale Poda-senter står klar med svar og ekspertrådgivning 

Hvorfor velge Poda?

Flere tiår med erfaring

Nøkkelferdige løsninger

Vi tar vare på miljøet

Garanti for kvalitet