Gjerder til frilandsgris

Optimal gjerdeløsning fra Poda for villsvin og frilandsgriser!

Gjerde til frilandsgriser

Når grisen får lov til å utfolde seg i naturen, opplever man fort dyrenes begeistring for å rote i jorda. Hos Poda Gjerder har vi laget gjerder til griser i over 40 år, og vi har fått mange erfaringer på området.

Et effektivt gjerde

Unge og voksne griser inngjerdes effektivt med nettgjerder, og typisk benyttes et 80 cm høyt Poda Supernett. Poda Supernett er ekstra solid utført i «high tensile» stål og er konstruert med den spesielle «Tight-lock»-knuten i alle trådsamlingene. På innsiden av gjerdestolpene monteres dessuten strømtråder på passende isolatorer. Grisenes naturlige trang til å grave opp jord og stein fra bakken betyr at strømtrådene ikke må settes for lavt. Hvis trådene dekkes av jord, blir spenningsgiverens impulser avledet, og det elektriske gjerdet skaper ikke lenger respekt hos dyrene.

Smågriser er et lett bytte

I områder med stort rovdyrtrykk – spesielt fra rev og ulv – må inngjerdingen sikres effektivt mot inntrengning på området. Ellers vil man raskt oppleve at det forsvinner smågriser fra inngjerdingen. Nettgjerdet bør derfor gjøres betydelig høyere (ca. 160 cm), og det må dessuten monteres ekstra strømtråder på gjerdets ytterside. Dette sikrer at rovdyrene ikke klatrer over gjerdet. Samtidig legges et ca. 1 m bredt nettgjerde vannrett ut på jorden foran gjerdet. Typisk vil rovdyr prøve å grave rett ved gjerdet, og nettet på jorden forhindrer at de graver seg under inngjerdingen. Se konkrete forslag til gjerde på gjerdene våre.

Alarm hvis strømgjerdet ikke fungerer

Poda Gjerder har spenningsgivere med alarm som reagerer hvis det ikke lenger er tilstrekkelig spenning på strømtråden. Dermed kan du raskt avhjelpe fallende spenning – f.eks. ved avledning fra høy vegetasjon eller ved skader på gjerdet forårsaket av ulykker, brukne greiner eller veltede trær. En annen mulighet er den smarte Poda SMS-alarmen som konstant overvåker gjerdet og kan brukes med alle typer og fabrikater spenningsgivere.

Ditt Poda-senter står klar til å hjelpe deg med alle aspekter av ditt gjerdeprosjekt - og gir deg gjerne en prisberegning. Les mer her

La Poda ta seg av gjerdeprosjektene dine 

Poda-sentrene har en spesialisert maskinpark og velutdannede fagfolk til rådighet. Som en del av Poda-konsernet har hvert enkelt Poda-senter også betydelig felles erfaring og ressurser - også når det gjelder store prosjekter. 

Kort sagt, å samarbeide med ditt lokale Poda-senter er din garanti for et vellykket gjerdeprosjekt - gang på gang! 

Tekniske specifikasjoner

La oss montere gjerdet ditt 

Vi har montert gjerder siden 1975. Derfor tør vi love en effektiv og profesjonell montering av gjerdet ditt.  

Les mer om montering 

Få et tilbud

La Poda ta seg av ditt gjerdeprosjekt. Ditt lokale Poda-senter gir deg gjerne et tilbud på ditt neste gjerdeprosjekt. 

Få inspirasjon til gjerdet ditt 

Last ned katalogen vår, full av inspirasjon til ditt nye gjerde. 

Har du et spørsmål?  

La oss begynne med å finne ditt lokale Poda-senter. Der sitter de klare med svar og ekspertråd. 

Finn Poda-senteret ditt 

Ditt lokale Poda-senter står klar med svar og ekspertrådgivning 

Hvorfor velge Poda?

Flere tiår med erfaring

Nøkkelferdige løsninger

Vi tar vare på miljøet

Garanti for kvalitet