En hest står og ser mellom de elektriske ledningene til et Hippolux elektrisk gjerde.
Hippolux TurboStar

Det sikreste elgjerde til hester

Det originale sikkerhetsgjerde til hester

El-gjerde er i hovedregelen et effektivt og økonomisk alternativ til et ”riktig” fast gjerde, men særlig når det gjelder el-gjerder til hester bør du være spesielt påpasselig. Hester er noen av de vanskeligste dyrene å gjerde inn, og dessverre skjer det for mange skader og fatale ulykker pga. el-gjerder som er anvendt feil eller er direkte uegnede til hester.

Hippolux er utviklet spesielt til hester og regnes i dag for å være markedets sikreste el-gjerde. Intet gjerde er 100% sikkert, men siden introduksjonen i 1982 er det kun konstatert få skader på hester, som er inngjerdet med Hippolux. Fås i både hvit og brun utgave, og med tilhørende hvite eller sorte isolatorer. Monteres med fordel på trykkimpregnerte Poda-stolper i dimensjonene Ø14 cm til avslutninger/hjørner og Ø8 til mellomstolper. Stolpeavstanden er normalt 8 meter.

Poda har flere forskjellige typer hestegjerder - se alle her

Slik virker Hippolux

Hippolux er oppbygd av en kraftig 2,7 mm high-tensile stålkjerne, som er belagt med en tykk plastkappe.

Gjerdetråden spennes kraftig opp på solid nedsatte stolper, så risikoen for at hestene kan ”filtre seg inn” i gjerdet reduseres. Samtidig fjærer Hippolux ved kollisjoner, hjulpet av den relativt store stolpeavstanden.

Plastkappen omkring trådkjernen beskytter mot skjæreskader ved kollisjoner. Kappen har gjennomgående innlegg av sorte kullfibrer, som leder strømmen effektivt til overflaten, så hestene har respekt for gjerdet. Kappen er forøvrig fremstilt av UV-stabilt kunststoff, så gjerdet holder seg pent i årevis.

I forhold til visse andre el-gjerdetyper kan det holdes en lengere avstand mellom stolpene i et Hippolux-gjerde, og derfor har du færre utgifter til stolper og isolatorer. Sammenholdt med den lange levetiden er Hippolux derfor også en god økonomisk investering.

Hippolux er markedets sikreste elgjerde til hester. Siden introduksjonen i 1982 er det kun konstatert ganske få skader på hester, som er inngjerdet med Hippolux. Hippolux er originalen, oppbygget av en kraftig stålkjerne, som er belagt med en tykk plastkappe, som skåner hesten ved kollisjoner. Et innlegg av sorte kullfibre gjør gjerdet strømførende. Hippolux holder farge og kvalitet i årevis. Et superprodukt, helt enkelt!

Nå også i brun utgave! Foretrekker du et mer diskret gjerde, kan du nå også få den originale Hippolux i en avdempet brun farge, som faller fint inn i naturen.

Ditt Poda-senter står klar til å hjelpe deg med alle aspekter av ditt gjerdeprosjekt - og gir deg gjerne en prisberegning. Les mer her

Alle Poda-produkter kjennetegnes av høy kvalitet og lang levetid. Vi støtter dette med våre velkjente Poda-garantier. For å gi deg en nøyaktig oversikt har vi oppsummert garantiene her. 

Les mer om garantiene våre 

La Poda ta seg av gjerdeprosjektene dine 

Poda-sentrene har en spesialisert maskinpark og velutdannede fagfolk til rådighet. Som en del av Poda-konsernet har hvert enkelt Poda-senter også betydelig felles erfaring og ressurser - også når det gjelder store prosjekter. 

Kort sagt, å samarbeide med ditt lokale Poda-senter er din garanti for et vellykket gjerdeprosjekt - gang på gang! 

Priseksempler

2-tråds (hvit eller brun)
Høyde: 120 cm
Stolper: Ø8 x 175 cm trykimprægneret
Avstand mellom stolpene: 700 cm inkl. rustfri skruer
Ex. mva. per meter

fra NOK 40,-

Inkl. mva. per meter

fra NOK 50,-
3-tråds (hvit eller brun)
Høyde: 120 cm
Stolper: Ø8 x 175 cm trykimprægneret
Avstand mellom stolpene: 700 cm inkl. rustfri skruer
Ex. mva. per meter

fra NOK 56,-

Inkl. mva. per meter

fra NOK 70,-
Kontakt ditt lokale Poda-senter for hjelp med pris, prosjektplan, montering osv. FINN DITT PODA-SENTER HER

For at du skal kunne danne deg et bilde av prisen på de ulike gjerdene, har vi laget en veiledende meterpris for materialene til hver gjerdetype. Meterprisene er et estimat og dekker grunnmaterialene stolper og lekter, tråd eller tau som beskrevet. Prisene inkluderer ikke kostnader for hjørner, beslag og montering. Prisene på et gjerde kan også variere på grunn av terrengforhold. Vi anbefaler derfor at du kontakter ditt lokale Poda-senter for å få et detaljert tilbud på ditt neste gjerdeprosjekt. 

Vi tar forbehold om skrivefeil, utsolgte produkter og eksterne pris- og avgiftsendringer. 

Tekniske spesifikasjoner

Produktblad

La oss montere gjerdet ditt 

Vi har montert gjerder siden 1975. Derfor tør vi love en effektiv og profesjonell montering av gjerdet ditt.  

Les mer om montering 

Få et tilbud 

La Poda ta seg av ditt gjerdeprosjekt. Ditt lokale Poda-senter gir deg gjerne et tilbud på ditt neste gjerdeprosjekt. 

Få inspirasjon til gjerdet ditt 

Last ned katalogen vår, full av inspirasjon til ditt nye gjerde. 

Har du et spørsmål?  

La oss begynne med å finne ditt lokale Poda-senter. Der sitter de klare med svar og ekspertråd. 

Finn Poda-senteret ditt 

Ditt lokale Poda-senter står klar med svar og ekspertrådgivning 

Hvorfor velge Poda?

Flere tiår med erfaring

Nøkkelferdige løsninger

Vi tar vare på miljøet

Garanti for kvalitet