Soldrevet markpumpe - ditt eget vannverk


Ditt eget vannverk

Den soldrevne markpumpa er ideell som vannforsyning til mindre husdyrhold i områder hvor det ikke er tilgang til vannverksvann eller 230 V

Den soldrevede markpumpa yter opptil 1000 liter i døgnet, og med den mengden kan du f.eks. forsyne 10 melkekyr, 20 store hester, 20 storfe eller 100 sauer med nok vann i sommerhalvåret.

Alle markpumpas deler er plassert i et galvanisert, låsbart stålskap på et stativ, noe som gir beskyttelse mot barske værforhold samt skader fra dyr.

Virkemåte

Den soldrevne markpumpen består i hovedsak av et solcellepanel, et oppladbart batteri og en energieffektiv pumpe. Systemet kan dessuten utvides med en liten vindmølle (ekstrautstyr) som supplerer solcellepanelet fremragende.

Pumpen henter vannet - som regel fra egen brønn, innsjø eller bekk - og leverer det under trykk til forbruksstedet. Når vannet er satt under trykk, kan du styre det, dvs. flytte, dosere og ev. lagre vannet. Slik kan du bestemme drikkestedet og dermed unngå at skrentene blir tråkket ned og ødelagt. Systemet kan også forsyne flere drikkekar samtidig - en stor fordel ved oppdelte beiter og stripebeiter.

Et solcellepanel benytter solenergi til å forsyne en pumpe med elektrisitet. Pumpen forsyner drikkekar o.l. med friskt vann | Poda Gjerder

 


Levering etter behov

Med den soldrevne markpumpa følger en avansert ventil til montering under vannoverflaten i drikketrauet. Ventilen er utstyrt med en flottør som åpner ventilen når dyrene drikker av karet. Når ventilen åpner, starter pumpa. Når karet er fylt, lukker flottøren ventilen og pumpa slokkes.

Fordelene ved en undervannsventil er at dyrene ikke plages av uro på vannspeilet og at ventilen er beskyttet mot skader fra dyrene.

Installasjon og vedlikehold

Den soldrevne markpumpa er lett å installere med noen få vanlige verktøy. Vedlikehold av pumpa er likedan lett å gjennomføre.

 


Tekniske spesifikasjoner

Komplett anlegg med stativ, sikringsskap, 30 watt solpanel.

75 Ah batteri, pumpe, ventil, filtre og 8 + 30 meter slanger.

Selvsugende opptil 2,7 m.

Maks trykk 50 PSI / 30 m vannsøyle.

Veiledende flyt 10 l/min (v/ 20 PSI).

Kapasitet opptil 1000 l/dag (se diagram nedenfor).

Pumpa bør vedlikeholdes for hver 500 timers drift (ca. en gang hvert år).

Kontakt ditt nærmeste Poda-senter her for en uformell prat om mulighetene dine eller last ned produktarket nederst på siden.

 

 


 

 

Download produktblad

 

 

Send en melding og få svar fra ditt lokale Poda-senter


 

© Poda A/S 2022