Polytape - det moderne el-gjerde


Polytape – det moderne el-gjerde

El-gjerde er i hovedreglen et effektivt og økonomisk alternativ til et ”riktig” fast gjerde, men særlig når det gjelder el-gjerder til hester bør du være spesielt påpasselig. Hester er noen av de vanskeligste dyrene å inngjerde, og dessverre skjer det for mange skader og fatale ulykker pga. el-gjerder som er av for dårlig kvalitet, er anvendt feil eller er direkte uegnede til hester.

Podas Polytape er et moderne el-gjerde med en god sikkerhet. Til hestegjerde anvender vi Polytape i 40 mm’s bredde, som gjør gjerdet ekstra tydelig for hestene.

Et føll og dets mor står bak et brunt Polytape strømgjerde. Polytapen er plassert i tre høyder for å sikre at hestene blir i innhegningen | Poda Gjerder

 


En brun hest ser på noe utenfor innhegningen. Under hestens hode ses et Polytape strømgjerde i hvitt og rødt | Poda Gjerder

Velg det riktige Polytape

Først og fremst skal du velge polytape med en god ledeevne (lav motstand). Det er en forutsetning for at gjerdet kan gi et effektivt støt, så dyrene har respekt for gjerdet. Polytape fra Poda har spesielt god ledeevne pga. deres mange ledere i høy kvalitet.

Til hestegjerde anvender vi 40 mm bred Polytape, som fås i modellene ”Standard” (hvitt med sort kant) og ”Turbo” (rødt/hvitt samt hvit og brun med diskret rød kantforsterkning).Et særdeles synlig el-gjerde for hester, også i snevær. Hvis gjerdets lengde overstiger 500 meter (veil.) bør du anvende model ”Turbo”.

Polytape ”Turbo” er i en klasse for seg, konstruert med hele 14 kraftige ledere, utført i spesiell, rustfri metallegeringer. Her er det maksimal kraft på støtgivningen, også lengst vekk fra spenningsgiveren og når det er avledning fra høyt gress og lignende. I motsetning til andre bånd-produkter på markedet, som alt for snart ”mister pusten”.

Poda Polybånd er forsynt med kraftige kantforsterkninger og monteres på spesielle isolatorer, som skånsomt griper om båndet. Vi anbefaler en relativt kort stolpeeavstand på 3 meter (veiledende) til Polybånd.

Tips: Dårlige samlinger (som knuter) vil alvorlig redusere el-gjerdets effektivitet og kan få de fine ledere i all polytape til at brenne over. Når du monterer et polytape-bånd er det derfor viktig å anvende de korrekte samleled.

 


Strømførende Polytape

Vil du ha et gjerde, som er synlig og flott, kan du med fordel bruke Polytape fra Poda Gjerder. Med en bredde på 40 mm er det meget synlig for hestene. Fåes i Standard- eller Turboutgave. Polytape Turbo har beste ledeevne.

 

Polytapen er forsynt med en rød kant (Turbo) eller sort kant (Standard), som betyr, at gjerdet også er synlig i snøvær. Polytape har forsterkede kanter samt hele 3 x 5 metalltråder i superledende materiale, tverrforbundet hver 50 cm.

Tekniske spesifikasjoner

Polytape 12, 20 eller 40 mm bred, hvit eller brun

Mellomstolpe ø8 eller ø10 x 200 cm

Ende- og hjørnestolpe ø14 x 250 cm

Kontakt ditt nærmeste Poda-senter her for en uformell prat om mulighetene dine eller last ned produktarket nederst på siden.

En mann gjør klar til å gi en håndfull gress til en hest på den andre side av et Polytape hestegjerde | Poda Gjerder

 


 

 

Download produktblad

 

 

Send en melding og få svar fra ditt lokale Poda-senter


 

© Poda A/S 2023