Soldrevet grindautomatikk fra Poda Gjerder er nominert til «Innovation Award» på EQUITANA 2019

Opprettet den

Soldrevet grindautomatikk fra Poda Gjerder er nominert til «Innovation Award» på EQUITANA 2019

Poda Gjerder lanserer en ny type grindautomatikk som får strøm fra solen og derfor kan monteres på grinder overalt i naturen. Den soldrevne grindautomatikken gir bekvem adgang til inngjerdede naturområder og sørger for at dyrene er sikkert inngjerdet.

 

Den nye, soldrevne automatikken fra Poda Gjerder gir muligheten for å åpne og lukke en grind automatisk bare med et trykk på en knapp – også på avsidesliggende steder der det ikke er tilgang til 230 volt. Motor og styring kjører nemlig på 24 volt og forsynes med strøm fra solcellepanel. Den soldrevne automatikken kan monteres på de fleste grinder og tilpasses etter behov.

 

Systemet er bl.a. velegnet til grinder på ridestier som går gjennom inngjerdede områder – f.eks. naturarealer der sau eller andre dyr går på beite. Automatikken aktiveres med en trykknapp som monteres i en passende høyde så rytteren kan bli på hesten når han/hun skal gjennom grinden. En «myk start/stopp»-funksjon aktiverer grinden uten plutselige rykk som typisk kan forskrekke hester.

 

Automatikkgrinder er også svært velegnet til rullestolbrukere og andre handikappede som kan ha vanskelig for å åpne og holde tunge, selvlukkende grinder mens de passerer. Fotoceller registrerer bevegelse i grindåpningen så grinden ikke lukkes før man er helt gjennom. Automatikken sørger dessuten for å lukke grinden et fastsatt antall sekunder etter åpningen, så det ikke er noen risiko for at grinden etterlates åpen og dyrene løper ut av inngjerdingen.

 

Den soldrevne grindautomatikken ble i høst belønnet med tittelen «Stjernenyhet» på landbruksutstillingen AGROMEK 2018 og er nominert til årets «Innovation Award» på den kommende utstillingen EQUITANA 2019. Den nye grindautomatikken kan oppleves på Poda Gjerders stand nr. 3-A46 på EQUITANA, som foregår i Essen den 9.-26. mars.

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

 

Send en melding og få svar fra ditt lokale Poda-senter


 

© Poda A/S 2020