Poda i Tyskland: Anlegg til avls- og spranghester hos Stall Fromberger

Opprettet den

Poda i Tyskland: Anlegg til avls- og spranghester hos Stall Fromberger

Godset Osterrade i Schleswig-Holstein driver en avlsstasjon og en stall med spranghester – «Stall Fromberger», under ledelse av Jan-Pierre Fromberger. Til de mange avls- og spranghestene var det behov for plassutvidelse, og derfor ble et nytt anlegg utformet og utviklet i samarbeid med Poda Zaun Tecklenburger Land, som også har utført oppgaven.

 

Inngjerdinger i moduler

Anlegget er utformet i «moduler» der hver inngjerding har en dimensjon på 12 x 18 meter. Inngjerdingene har avrundede hjørner så hestene ikke stopper plutselig i et hjørne, men blir ført videre langs gjerdet. På den måten minimeres skader på sener og leddbånd, og en annen fordel er at hestene ikke fristes til å hoppe over gjerdet.

Spesielle inngjerdinger til hingster

Inngjerdingene til avlshingstene består av inngjerdinger på hver 12 x 18 meter. Det går bare 1 hingst i hver inngjerding, og inngjerdingene er anlagt med en innbyrdes avstand på 2,5 meter så hingstene ikke begynner å strides. Til de store hingstene ble inngjerdingene konstruert med lektegjerde i brunimpregnert furu, som er et populært valg i Tyskland. Gjerdene har en høyde på hele 180 cm og er montert med 4 lekter. Fra Podas serie av klassiske Country House-grinder ble det montert 145 cm høye grinder i matchende utførelse.

 

Sikkerheten i topp

Anlegget til spranghester består av 8 inngjerdinger. Her er inngjerdingene arrangert overfor hverandre så man lett og sikkert kan benytte en felles adgangsvei på vei til og fra inngjerdingene. Praktiske teleskopgrinder gir adgang til inngjerdingene, som er utført som 3-lektegjerde i en høyde på 150 cm.

 

 

 

Uansett hvor kraftig og høyt et lektegjerde er, bør det alltid monteres elektriske tråder så hestene har respekt for gjerdet. Som strømsikring ble det valgt en flettet Polytråd Turbo. Denne tråden utmerker seg ved å være lett og stabil og er utstyrt med kraftige ledere i høy kvalitet, så det er full kraft på strømgjerdet overalt i inngjerdingene.

 

Et flott og sikkert anlegg til de verdifulle hestene hos Stall Fromberger.
 


Produktblad

 

 

 

 

 


 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

 

Send en melding og få svar fra ditt lokale Poda-senter


 

© Poda A/S 2020