Klassisk lektegjerde

Et riktig lektegjerde

Podas klassiske lektegjerde er grunnstenen til en flott og sikker innhegning, som skal holde i mange år. Gjerdet kan konstrueres i valgfri høyde, og med 2, 3 eller flere lekter – perfekt til f.eks. hingstegjerde, eller hvis flere størrelser hester skal gå sammen i en innhegning.

Du kan velge halvskårne i 3 meters lengde. Halvskårne lekter er fremstilt av rundtre med en diameter på 10 cm. Lektene er høvlet og avfasede, så du unngår fliser og skarpe kanter. Gjerdet er derfor behagelig å arbeide med og sikrere for både dyr og mennesker.

Til alle typer lektegjerder anvender vi Podas velrenommerte gjerdestolpe med en diameter på 10 eller 12 cm. Erfaringen viser, at dette valget i årenes løp vil spare deg for ergelser, tid og penger til vedlikehold og stadige utskiftninger.

Styrke og holdbarhet

Podas lektegjerde er fremstilt i norsk furu. Dette treet har vokst langsomt i det kalde nordiske klima, så årringene ligger tett. Det betyr, at treet har en større styrke og en høyere naturlig motstandsdyktighet overfor råte og sopp enn tre fra alminnelig furu. Gjerdet er derfor sterkere enn andre lignende gjerder i samme dimensjon. Legg merke til at gjerdet tåler at man sitter på det.

Trykkimpregneringen er i høyeste standard, NTR kl. A, og utført på ét av Europas mest moderne og miljøvennlige impregneringsverk. Poda yder 20 års garanti mod råte.