Intervju med ett Poda-senter

Lars, hvordan havnet du hos Poda?

- "I 1996 hadde jeg nettopp solgt firmaet mitt i bilbransjen. Samtidig hadde kona mi, Anja, og jeg kjøpt et hus på landet og trengte et gjerde. Da Poda-mannen kom med gjerdet, spurte han om jeg kunne tenke meg å selge Poda-gjerder. Jeg svarte at han bare kunne komme med det, så skulle jeg nok få det solgt".


Hva fikk deg til å ta beslutningen om å bli selvstendig igjen i 1998?

- "Tja, svaret er vel ikke usedvanlig. Det å være sin egen herre og selv kunne tilrettelegge tida si, det tiltaler meg".


Hva har vært den største utfordringen?

- "Den største utfordringen har vært å skaffe et fornuftig kundegrunnlag. I vårt område var ikke Poda særlig bra representert. Så vi måtte starte helt fra bunnen og bruke mye krefter på å bygge opp kundegrunnlaget. Det har vi nå".


Har du noensinne angret på beslutningen om å starte hos Poda?

- "Nei, aldri!"


Hva er det beste med å være i Poda-konsernet?

- "Det er vanskelig å velge ut én ting. Det er en rekke ting. En sterk markedsføring. Det er veldig tilfredsstillende å jobbe med et bra navn. Et navn som også er kvalitetsfokusert, i toppklasse. Så er kundegruppen solid, og det sikrer få problemer med restanser og en fornuftig inntjening".


Hva er det verste med å være i Poda-konsernet?

- "Ingenting. Ikke noe som er ille. Selvfølgelig er det irriterende når man en sjelden gang ikke kan få enkelte produkter fort nok. Men sånn kan jo markedet være iblant, og det er kundene også innstilt på. Men som sagt er det ikke ille hos Poda; jeg har opplevd det verre i andre bransjer".


Hvordan påvirket det forretningen din da du begynte å bruke underentreprenører til montering så det ble mer tid til salg?

- "Vi har opplevd en markant, stor stigning i salget".


Lever det de gjør opp til dine og Podas kvalitetskrav?

- "Man må holde dem i ørene. Man må fortelle dem hvordan arbeidet skal gjøres og kontrollere arbeidet de gjør. Men så virker det. Og jeg kan bruke tiden til salg".


Hvordan har det påvirket familien din at du ble selvstendig i Poda?

- "Jeg har jo vært selvstendig før. Men faktisk er påvirkningen positiv. Har man et positivt arbeidsliv, påvirker det jo familielivet positivt".


Kona di, Anja, jobber også i firmaet?

- "Ja, hun er også ansatt. Hun passer telefonen og utarbeider tilbud. Og ingen av oss er redde for å ta i et tak. Men det må man også hvis man vil ha økonomisk suksess".