Hippolux - det sikreste elgjerde til hester

Det originale sikkerhetsgjerde til hester

El-gjerde er i hovedregelen et effektivt og økonomisk alternativ til et ”riktig” fast gjerde, men særlig når det gjelder el-gjerder til hester bør du være spesielt påpasselig. Hester er noen av de vanskeligste dyrene å gjerde inn, og dessverre skjer det for mange skader og fatale ulykker pga. el-gjerder som er anvendt feil eller er direkte uegnede til hester.

Hippolux er utviklet spesielt til hester og regnes i dag for å være markedets sikreste el-gjerde. Intet gjerde er 100% sikkert, men siden introduksjonen i 1982 er det kun konstatert få skader på hester, som er inngjerdet med Hippolux. Fås i både hvit og brun utgave, og med tilhørende hvite eller sorte isolatorer. Monteres med fordel på trykkimpregnerte Poda-stolper i dimensjonene Ø14 cm til avslutninger/hjørner og Ø8 til mellomstolper. Stolpeavstanden er normalt 8 meter.

Slik virker Hippolux

Hippolux er oppbygd av en kraftig 2,5 mm high-tensile stålkjerne, som er belagt med en tykk plastkappe.

Gjerdetråden spennes kraftig opp på solid nedsatte stolper, så risikoen for at hestene kan ”filtre seg inn” i gjerdet reduseres. Samtidig fjærer Hippolux ved kollisjoner, hjulpet av den relativt store stolpeavstanden.

Plastkappen omkring trådkjernen beskytter mot skjæreskader ved kollisjoner. Kappen har gjennomgående innlegg av sorte kullfibrer, som leder strømmen effektivt til overflaten, så hestene har respekt for gjerdet. Kappen er forøvrig fremstilt av UV-stabilt kunststoff, så gjerdet holder seg pent i årevis.

I forhold til visse andre el-gjerdetyper kan det holdes en lengere avstand mellom stolpene i et Hippolux-gjerde, og derfor har du færre utgifter til stolper og isolatorer. Sammenholdt med den lange levetiden er Hippolux derfor også en god økonomisk investering.