Helårsdrikkekar


Friskt vann året rundt

Disse helårsdrikkekarene fungerer som en termokanne. Karene med dobbeltvegger er rotasjonsstøpt i næringsmiddelgodkjent polyetylen og er isolert med skum mellom veggene. Det betyr at karene holder vannets innløpstemperatur lenge.

Når vannet kommer gjennom den jordlagte ledningen opp i karet, er det ca. 7 grader varmt. Om sommeren holdes vannet i karet typisk omkring 10-12 grader, noe som er en stor fordel da dyrene trives bedre med friskt og kjølig vann. Om vinteren er vanntemperaturen i karet typisk 3-5 grader, og selv i hard frost holdes vannet frostfritt.

En flokk kyr står ved siden av et grønt helårsdrikkekar på en snødekt eng. Helårsdrikkekaret trenger ikke strøm, og det sikrer at kveget ditt har friskt drikkevann året rundt | Poda Gjerder

 


Helårsdrikkekaret til venstre har et enkelt hull som dyrene kan drikke fra, mens det til høyre har to | Poda Gjerder

Frostfritt uten strøm

De smarte helårsdrikkekarene fungerer helt uten strøm. Karene har en innebygd flottørventil, og vannet som strømmer inn sørger for å stabilisere temperaturen så lenge dyrene drikker regelmessig av karet.

Karets åpning holdes lukket av en isolert, flytende kule. Et lett trykk på kulen gir dyrene tilgang til vannet.Et lokk med snapplåser og dreneringsåpninger med isolerte skrukorker sikrer enkel rengjøring.

 


To størrelser

Helårsdrikkekaret fås i to størrelser, med hhv. 1 og 2 kuler. Modellen med 1 kule er tilstrekkelig til å forsyne opptil 15 kveg med vann, mens modellen med 2 kuler kan forsyne opptil 30 kveg.

Tekniske spesifikasjoner

Konstruksjon: Rotasjonsstøpt sandwichkonstruksjon med skumisolering (kar, lokk samt kuler).

Materiale: Næringsmiddelgodkjent polyetylen (HDPE).

Isolering: Lukket celleskum (polyuretan).

Ventil: Innebygd ”high flow” flottørventil med stopper.

Vanntilkobling: 60 cm rustfri slange med rørisolering inkludert.

Åpning: Lokk med dobbel pakning, åpnes med snapplåser.

Dreneringshull: Ø 100 mm med isolert skrukork (2 stk. i modell med 2 kuler).

Ytelse: 34 liter/min. ved 3 bar vanntrykk.

 

Dimensjoner på helårsdrikkekar samt mål på støpt fundament til modell med hhv. 1 og 2 kuler:

Kontakt ditt nærmeste Poda-senter her for en uformell prat om mulighetene dine eller last ned produktarket nederst på siden.

En brun ponni drikker av et helårsdrikkekar. Drikkekaret har to hull, og når det plasseres under et gjerde, så kan et drikkekar deles mellom to inngjerdinger | Poda Gjerder

 


 

 

Download produktblad

 

 

Send en melding og få svar fra ditt lokale Poda-senter


 

© Poda A/S 2022