Helårsdrikkekar

Friskt vann året rundt

Disse helårsdrikkekarene fungerer som en termokanne. Karene med dobbeltvegger er rotasjonsstøpt i næringsmiddelgodkjent polyetylen og er isolert med skum mellom veggene. Det betyr at karene holder vannets innløpstemperatur lenge.

Når vannet kommer gjennom den jordlagte ledningen opp i karet, er det ca. 7 grader varmt. Om sommeren holdes vannet i karet typisk omkring 10-12 grader, noe som er en stor fordel da dyrene trives bedre med friskt og kjølig vann. Om vinteren er vanntemperaturen i karet typisk 3-5 grader, og selv i hard frost holdes vannet frostfritt.

Frostfritt uten strøm

De smarte helårsdrikkekarene fungerer helt uten strøm. Karene har en innebygd flottørventil, og vannet som strømmer inn sørger for å stabilisere temperaturen så lenge dyrene drikker regelmessig av karet.

Karets åpning holdes lukket av en isolert, flytende kule. Et lett trykk på kulen gir dyrene tilgang til vannet.Et lokk med snapplåser og dreneringsåpninger med isolerte skrukorker sikrer enkel rengjøring.

To størrelser

Helårsdrikkekaret fås i to størrelser, med hhv. 1 og 2 kuler. Modellen med 1 kule er tilstrekkelig til å forsyne opptil 15 kveg med vann, mens modellen med 2 kuler kan forsyne opptil 30 kveg.

 


 

Helårsdrikkekaret fås med 1 eller 2 kuler - tilstrekkelig til hhv. 15 eller 30 kveg. Varenr. 7001 og 7002.