Standard drikkekar

Til de harde belastningene

Poda drikkekar er spesielt konstruert til belastningene i marken. Drikkekarene er rotasjonsstøpte og er utstyrt med forsterkningsprofiler og en kraftig bøyd kant som gjør karene ekstra robuste og holdbare. Derfor tåler de større belastninger fra både dyr og maskiner.

Alle Poda drikkekar er dessuten utstyrt med bunnpropp som letter rengjøringen og håndteringen i dagligdagen.

Miljøvennlig

Materialet er en sterk og seig polyetylenplast (PE) som er motstandsdyktig overfor solens nedbrytende virkning. Standard-drikkekarene fra Poda er spesielt miljøvennlige da de delvis er fremstilt av gjenbrukt plastgranulat. Ved forbrenning utvikles polyetylen og derutover bare vann og CO2.

Godkjent til næringsmiddelbruk

I motsetning til andre kar og baljer, er Poda-drikkekarene godkjent til næringsmiddelbruk og inneholder ingen tungmetaller og stoffer som bl.a. mistenkes for å ha hormonforstyrrende virkninger.

Automatisk vannpåfylling

De svarte 2017 Standard-drikkekarene kan ettermonteres med en flottørventil som fås i to utgaver. En lavtrykksutgave med integrert flottør samt en utgave til undervannsmontering med separat flottør. Undervannsventilen sitter godt beskyttet og utmerker seg dessuten ved å være støysvak og ikke forstyrre vannspeilet og dyrene.

Standard-drikkekarene leveres i tre størrelser på hhv. 400, 600 og 1000 liter. Karet på 400 liter er ekstra lavt og derfor velegnet til sau og geiter.